13
mai
2015
20
Solefall

Solefall – ny Tom Falck krim

Solefall er en forrykende krim om familiehemmeligheter, ulovlig etterretning, drap og en konspirasjon

Trøndelag opplever sin varmeste sommer noensinne. Utover flatbygdene på Byneset og Melhus står kornet tørt og sprukkent under en glødende sol. Bøndene fortviler og feriefolket jubler. Et varslet selvmord trekker tidligere etterretningsagent Tom Falck inn i saken. En fjorten år gammel jente som forsvant for seks år siden, ble siste gang observert på gården der den døde ble funnet. Og hva knytter dødsfallet til Norges største fastlandsinvestering, den nye F15- basen på Ørlandet?

Les de første sidene av Solefall her 

Jeg ville skrive en bok om favorittstedet mitt. Byneset. En halvøy som stikker litt ut i den innerste delen av trondheimsfjorden. I le for de kraftigste stormene, men likevel et værhard vindlandskap om vinteren. Der ute trives rev, harer, rådyr og sikkert mange andre dyr jeg ikke har sett på mine kjøreturer. Det er i utgangspunktet et jordbruksland. Flate åsrygger med bugnende, gule åkre, ispedd skogholt og grunne daler. Alt i slak nedoverbakke mot fjorden.

Det har bodd folk her siden tidenes morgen og av den grunn har jeg inntrykk av at halve Trondheim har en eller annen beste, olde eller tipp, tipp av et eller annet kjønn som kommer fra Byneset. Undertegnede inkludert. Noen ganger har jeg spurt meg selv om det er en skjult, åndelig greie som trekker meg utover til det vakre landskapet, ti, femten minutters kjøring fra tettbebyggelsen. Men siden jeg ikke tror på den slags, (i vertfall ikke ennå) er det en mer basal og banal årsak til at jeg trives der ute. Det er rett og slett en vakker, fredet plett på jord. Og selv om gårdsbruk, skoler og butikker absolutt er 2015 talls, er det likevel ting der ute som minner meg om min egen oppvekst sammen med mine besteforeldre fra Leinstrand (Noen få kilometer lenger sør.)på 60 og 70 tallet.

Ren og skjær nostalgi, altså.

Litt annerledes innfallsvinkel på plottet denne gangen, men fredelig landskap og tilsynelatende idyll kan være vel så spennende å skrive om som actionpregede storbythrillere.

Og som et bakteppe ligger alltid de mange, mange historiene som er blitt meg fortalt av venner som har vært i land der fred er et ukjent begrep og der steder som Byneset synes veldig langt unna.

En stor takk til alle disse som velger å dele sine inntrykk med meg.

Og hvordan jeg har greid å kople slike historier sammen med vakre Byneset?
Les videre så får du se.

20

1 Response

 1. Bjørg Ristvedt

  «Solefall» var den første av dine bøker jeg leste. Og da jeg var ferdig, tenkte jeg at denne mannen har noe viktig å si. Og de skal man høre på. Nå har jeg lest nesten alle dine bøker. Mitt lokale bibliotek har dessverre ikke alle, men fjernlån har gjort det mulig å få tak i de fleste.
  Akkurat lukket «Dreamland.com» og sitter med en stor klump i magen. Og nå forstår jeg enda mer viktigheten av at jeg støtter SOS barnebyer, Røde Kors og Redd barna. Kan bare noen av mine kroner komme barn som Masti og Azis tilgode, er jeg glad
  Fortsett å skrive er du snill, vi trenger dine ord.

  Mvh
  Bjørg Ristvedt

Leave a Reply

Translate »