21
apr
2015
1
Bilde av stjernehimmel og skog

Hvordan finner vi deg?

Har du lagt merke til hvordan du bruker Google søkemotor?

Du bruker søkemotoren til nesten alt. Du skriver det du leter etter, i hele setninger i søkemotoren. Oppslaget som Google søkemotor gir deg består av 10-12 oppslag på første side: hvor ofte går du til neste side i søkemotoren?

  1. Hvor høyt du når opp på søkemotoren er avhengig av algoritmer (kodesnutter) som Google har laget for å finne ut hvilke websteder som gir best resultat for det du søker etter i søkemotoren.
  2. Dermed konkurrerer du for eksempel når du søker etter IPhone, med tunge aktører som Apple, IPhone osv. Svært langt bak i søkemotoren vil du finne et oppslag der du har skrevet om IPhone.
  3. Realistisk sett: når du ikke frem på forsiden av søkemotoren eksisterer du ikke. Men hvordan komme på forsiden. Ty til et par triks. (Egentlig ikke triks fordi Google tar innhold veldig alvorlig.)
  4. Du må levere innhold relevant til det folk søker etter for å havne lengst frem i søkemotorene.
  5. Så hva gjør du?
  6. Sørger for å finne stikkord, søkebegreper som folk søker etter som du kan svare dem på…og som ikke så veldig mange andre har gjort noe bedre enn det du tilbyr.
  7. For eksempel: I stedet for å skrive IPhone på websidene dine (der du selvsagt også skriver f.eks en artikkel om Iphone) finner du frem til noe som kalles long tail stikkord eller et søkebegrep andre benytter for å lete. Det kan for eksempel være «hvor finner jeg billigste Iphone.» Denne setningen er det ca 90 pr måned som søker etter. Det fine er at det er en stor sjanse for å havne på første siden av Google dersom du bruker dette utrykket i kombinasjon med en artikkel om akkurat dette. Og havner du på Googletoppen for denne søkestrengen, vil et titalls webjegere besøke deg. I hvertfall vil du få nesten 90 besøkende mer til dine websider som du ellers ikke ville ha fått.
  8. La du merke til hva som fikk deg til å besøke meg i dag?

Hint: Hva søkte du på?

1

Leave a Reply

Translate »