5
mai
2015
25

Germanwingsulykken

Blomster i solnedgangGermanwingsulykken – kunne den vært unngått? Har den en sammenheng med kampen mot terror?

En styrmann i psykisk ubalanse velger å ta sitt eget liv uten tanke på (eller kanskje hadde han det?) at han dermed tok med seg 150 andre. Tragedien er komplett, uten sidestykke og en blir stående nærmest ordløs tilbake. Ingenting, ikke en ytring kan meldes for å si noe innsiktsfullt eller forståelsesfullt om at unge familier, ungdom, mennesker som skulle ha et langt liv – plutselig blir revet bort i en meningsløs ulykke. I mellomtiden skrider media til verket og det fylles opp med bilder og meninger om hvorfor og hvorledes.

Så brannfakkelen: Låsen på døra, muligheten for å komme seg inn i kabinen – kapteinens stadig mer fortvilte forsøk på å bryte seg inn nyttet ikke, fordi det var en lås på døren. Låsen var der for på hindre terrorister i å komme seg inn i flykabinen og gjøre omtrent det samme som styrmannen gjorde.

Nå blir det endringer. Men det måtte dø 150 mennesker før endringene kom. Kanskje det kan gi oss et forvarsel om at neste gang vi innfører noe som skal redde liv, bør tenke oss veldig hardt om for å unngå at vi gjennom dette faktisk risikerer liv.

 

 

25

Leave a Reply

Translate »