• Tråsykkelbøker
DREAMLAND.COM
En thriller som sammenliknes med Joseph Conrads «Mørkets hjerte»

Masti skrek. Mannen hadde slengt henne på sengen og kledd seg naken. Han hadde revet av henne kjolen og lagt seg oppå henne. Han kjærtegnet den myke, brune huden. Som sjokolade, tenkte han. Han bøyde seg ned og bet i den myke magen. Masti Dreamland.comskrek,mer av skrekk enn av smerte, og trakk seg bakover. Opp mot sengegjerdet. «Bare skrik,» sa mannen. «Det liker jeg.»

Bare en gang har jeg nektet å endre noe som redaktøren ville endre totalt. Hun mente at 1. kapitel av Dreamland.com var for sterkt. For brutalt. Jeg var enig, men mente det måtte til. Pedofili er brutalt.

Ingrediensene i Dreamland.com er menneskesmugling, drap og avsløringen av menneskers dypeste mørke. Og selv om det er nesten ti år siden Rwandamassakrene når bokens handling utspiller seg, ligger hendelsene der som mørke skygger. Og mange blir etter hvert innhentet av fortiden. På godt og vondt. 

 

På avstand lignet den lille jenta i veikanten en støvstorm. Rundt og rundt danset hun. Hun kunne minne litt om en luftspeiling, noe vakkert som varmen hadde skapt.

 

Men fargene avslørte henne. Den røde kjolen danset sammen med henne, foldet seg rundt henne, snart den ene veien, snart den andre. Hun hadde nesten ikke klart å stå stille, så forventningsfull hadde hun vært. Azis kom aldri til å glemme det. Og nå var det fire år og tre dager siden hun forsvant. Sittende på trammen foran sykebrakken i Masaka flyktningeleir får Tom Falck høre Azis’ historie noen år senere. Flere mistenkelige dødsfall blant tidligere FN-soldater som tjenestegjorde i en hemmelig operasjon i Rwanda i 1994, har ført ham til det krigsherjede landet. Falck er overbevist om at dødsfallene må ha sammenheng med det hemmelige oppdraget de avdøde soldatene deltok i. Snart avdekker den tidligere etterretningsagenten rystende forbindelseslinjer mellom det pedofile nettstedet dreamland.com og storstilt illegal adopsjon av rwandiske barn. Kan hovedmannen bak nettstedet være den samme som forsyner europeiske pedofile med foreldreløse unger? Om få døgn skal en båt legge til ved en ukjent kai i Europa. Kjøpere vil stå klare til å ta med seg de 41 barna til unevnelige grusomheter. I sitt forsøk på å avsløre pedofiliringen og redde ungene, må Falck slåss mot klokken, en gjeng dopede hutubanditter og en norsk yrkesmilitær med kallenavn Birdie. En mann med syke fantasier og kaldt blod. Og samtidig prøver han å finne Masti. Om ikke annet skal Azis få en grav å gå til.

Translate »