Blog Full With Filter

Caption placed here
13
mai
2015
20
Solefall
Sticky Post

Solefall – ny Tom Falck krim

Solefall er en forrykende krim om familiehemmeligheter, ulovlig etterretning, drap og en konspirasjon

Trøndelag opplever sin varmeste sommer noensinne. Utover flatbygdene på Byneset og Melhus står kornet tørt og sprukkent under en glødende sol. Bøndene fortviler og feriefolket jubler. Et varslet selvmord trekker tidligere etterretningsagent Tom Falck inn i saken. En fjorten år gammel jente som forsvant for seks år siden, ble siste gang observert på gården der den døde ble funnet. Og hva knytter dødsfallet til Norges største fastlandsinvestering, den nye F15- basen på Ørlandet?

Les de første sidene av Solefall her 

Read More

2
jul
2015
18

Grisebonden på Byneset, en massemorder og en gammel Kawasaki

Det lever en massemorder inne i meg.

Av og til skulle jeg ønske at det å skrive ikke førte til den voldsomme involveringen i hver enkelt rolle jeg har i boken. Om jeg i utgangspunktet skal skissere en enkel, rett frem massemorder – (Om det finnes slike) – altså en person som ikke er noe annet enn ond tvers igjennom, slipper jeg likevel ikke unna. Så snart de første linjene er skrevet og løpet videre er lagt opp, begynner jeg å tenke på vedkommende: hvordan fungerer han i hverdagen? Hvor kom han fra? Hvem skapte ham til det monsteret jeg prøver å fremstille ham som? Read More

6
jun
2015
23

Libanonsinvasjonen i 1982

“Er det slik hver dag her nede?” husker jeg at jeg spurte min sjef, løytnant Ellefsen. Det var min første dag som militærpoliti i Norbatt kontingent 9. Datoen var 5. juni 1982. Den intense ildgivningen hadde økt i styrke helt siden jeg kom til landsbyen Ebel Es Saqi, der deler av den norske FN styrken lå. I de siste timene hadde kontrabeskytningne fra PLO nærmet seg vårt område og over hodene våre fløy israelske helikoptere og jagerfly frem og tilbake.

“Nei,” sa Ellefsen. “Dette er noe nytt.” Read More

26
mai
2015
20

De unge voksne

Bilde av tre mot horisont

Vildes blogg

Jeg har blitt så gammel at jeg stopper opp ved dødsannonsene i Adresseavisen, jeg innrømmer det. Et overblikk, mest for å se om det er noen jeg kjenner ved navn. Heldigvis er det sjelden jeg ser noen fra min egen generasjon som har falt fra. Men så er det de andre: denne gangen var det ei jente på nitten år som het Vilde. Read More

15
mai
2015
23

Å lese noe i mer enn et par sekunder

Har du ikke av og til kjent på behovet for å gå dypere inn i ting, sette deg bedre inn i det du holder på med, ha muligheten for å lese roligere og lengre?

Hverdagene våre går med til å skrolle nedover facebooksidene, avissidene, skumlese tekst eller sjekke mail. Alt blir utført i løpet av to til tre sekunder. Hvis du synes det høres lite ut, så har du helt rett i det. Neste gang du sjekker mail eller leser deg opp på ting som står i nettavisen kan du telle sekundene inne i deg. Read More

8
mai
2015
27

8 mai. De virkelige heltene.

Frigjøringsdagen. Jeg får ofte spørsmålet hva denne dagen betyr for meg. Jeg må ærlig innrømme at mine første tanker denne dagen går til min samboer, Anne Lise som fyller år 8. mai.

Men dagen er så mye mer enn det, selvsagt. Mine tanker denne dagen dreier seg kanskje ikke så mye om selve hendelsen, frigjøringen av Norge etter fem års okkupasjon, som til enkeltskjebnene som sto klarere frem fra og med denne mai dagen for 70 år siden.

Et land behøver symboler. Enten det er i form av flagg, kongefamilier, medaljer og merkedager. Eller helter. Read More

Translate »