15
mai
2015
23
Mann og en bok

Å lese noe i mer enn et par sekunder

Har du ikke av og til kjent på behovet for å gå dypere inn i ting, sette deg bedre inn i det du holder på med, ha muligheten for å lese roligere og lengre?

Hverdagene våre går med til å skrolle nedover facebooksidene, avissidene, skumlese tekst eller sjekke mail. Alt blir utført i løpet av to til tre sekunder. Hvis du synes det høres lite ut, så har du helt rett i det. Neste gang du sjekker mail eller leser deg opp på ting som står i nettavisen kan du telle sekundene inne i deg. Tellingen vil vise at du i snitt antagelig ikke bruker mer enn noen sekunder for hver økt. Alt for lite vil de fleste mene, men det oppleves ikke slik. De sekundene du bruker virker lange.
Jeg ser det på Braa.net. Jeg har heldigvis mye besøk, (takk for det alle sammen) men målingen mine viser at i gjennomsnitt leser hver enkelt av dere som er innom, 1,5 minutt hver gang. Utrolig mye spør du meg, men i enhver annen sammenheng virker det lite.

Det er trist når vi legger det i båsen for ferie eller helg å lese mer enn en halvtime. Å lese en bok, sakte, fra perm til perm er noe som krever ekstra tid. Men å gå inn i en bok (den må selvsagt fange interesse og være spennende) og fordype seg i den er dessverre en luksus vi i hverdagsjaget har for liten tid til. Overmett på kjapp informasjon mister vi even til å konsentrere oss om mer en ting i gangen.

Hva med å la det bli en oppgave?: Finn deg en bok, les den, grundig. Jeg garanter at du etterpå føler deg både klokere, friskere og mer uthvilt, enn du har gjort på lenge.

23

Leave a Reply

Translate »