28
apr
2015
26

Tom Egeland – En sær liten faen fra Norge

Tom Egeland

Tom Egeland Pyramider

Sirkelens sjef er vel bedre som tittelen på denne korte beskrivelsen av en av de mestselgende forfatterne i Norge.

Tom Egeland har sansen for gammel religion. Og gjerne der våre oppfatninger av religiøst opphav kan stilles spørsmål ved. Og kanskje aller helst der hele vårt religiøse verdensbilde kan snues opp ned. 

Tom er en hyggelig fyr. Lun, smilende, jovial og kunnskapsrik. Interessert i det meste. Jeg har selv blitt intervjuet av ham, i forbindelse med en krimfestival i Oslo. Der fikk han virkelig salen til å bli interessert i min bok. Noe som var en bragd i seg selv.

Fascinasjonen om religion kan kanskje ha noe med at han fra tidlig av faktisk var kristen. I følge Wikipedia deltok han i en religiøs ungdomsklubb kalt Heimdal. (Interessant navn på en religiøs ungdomsklubb.) Etter mange år som journalist i Vi Menn, Aftenposten og TV2, sluttet han for å begynne som fulltidsforfatter i 2006.

…veldig enkelt for meg å advare andre mot hans bøker.

Bilde av Tom Rgelands Nostradamus Testamente

Tom Egeland

Nostradamus testamente kom i 2012. Hans hovedperson, Bjørn Beltø er en typisk antihelt og kaller seg selv en «Sær liten faen fra Norge». Innerst inne tror jeg Tom også tenker litt sånn om seg selv. En «gi faen» holdning til det oppleste og vedtatte. 

Og det er ikke mange forfattere som kan påberope seg å bli plagiert av Dan Brown. Da Vincis kode liknet veldig på det Tom hadde bedrevet. Men Tom selv nekter for at Brown hadde smugtittet litt for mye på hans egen bok. 

Og nå er han blitt president. I Rivertonklubben. Jeg har ikke lest alle Tom Egelands bøker, men de jeg har lest, gjør det veldig enkelt for meg å advare andre mot hans bøker. Begynner du først å lese Tom Egeland – da blir du nok hektet. Han er en veldig dyktig forfatter – han skriver kunnskapsrikt, spennende og gjennomført. 

Her kan du besøke Tom Egeland og få vite mer om bøker og forfatter. 

26

Leave a Reply

Translate »