30
apr
2015
26

Petter Northug – the movie

Petter NorthugGi den mannen en stav, (enda) en bok eller en film. Petter Northug oppfyller alle de kriterier som gjør en forfatters eller en manusforfatters våte drømmer til virkelighet. En mann (eller gutt) som kommer fra et sted der ingen skulle tru at nokon kunne bu… osv. I de hundre første skirennene hadde Petter Northug ett konstant ansiktsuttrykk: Sammenbitt.

Og stort sett en melding han huskes for: Barneskirenn.

Deretter begynte klatreturen til Petter Northug. Han fikk flere ansiktsuttrykk og noen flere verbale slengere. Svenskene nøt godt av disse. Så kom nedturen. Eller rundkjøringen som vi kan kalle det. Like ved der jeg bor faktisk, uten at det har noen med saken å gjøre. Litt full, litt rask til å stikke og en snarvei og en innrømmelse senere, holdt alt på å rase sammen.

Media tok så til de grader parti mot Petter Northug – til Petters lykke. Mannen hadde gjort noe alvorlig, ingen var i tvil om det, men han kom raskt på banen og erkjente at slikt skal man ikke gjøre. To ting skjedde: Opinionen endret seg og Petter Northug snudde hele ski Norge opp ned. Der mange trodde at skikarrieren var over (og noen få håpet at det var slik) hadde Petter Northug, gutten med barneskirenn, svenskehets og en umenneskelig spurtstyrke, andre planer. Ansiktuttrykket fra hine, hårde løyper i Meråker kom på plass. Slengerne ble enda mindre og han foretok en gigantisk snu/treningsoperasjon ikke mange andre ville hatt mulighet til å gjennomføre. I vinter tok han det som var av interessante medaljer å ta. Han viste følelser, storhet og endatil greide han å komme med noen gode slengbemerkninger til svenskene. Nå venter vi i spenning på hvem som er Petter Northugs nye kjæreste, (siden Rachel Nordtømme for lengst er historie og undertegnede allerede har dummet seg ut for å ikke være mer oppdatert enn at den eneste han kan huske på som Petter Northug kjæreste er Rachel Nordtømme)

Er ikke denne mannen verd en film? Og ikke en sånn vokst opp, tøffe hverdager, type film, men den ærlige typen: Litt kvinner, vin og sang. (minus kjørescener selvsagt) En rett fra levra film som passer til mannen bak alle skiutrykks mor:

Det herre va et barneskirenn

26

Leave a Reply

Translate »