1
jun
2015
18

Jørgen Jæger – fra noen hundre til 58 000 bøker

Hvem jeg snakker om? Jørgen Jæger selvfølgelig. Opphavsmannen til den flegmatiske lensmannen, Ole Vik. Skaperen av et univers nede i Bergensdistriktet. Fjellberghavn. Der skjer det mye rart. Spesielt etter at Jørgen begynte å skrive om stedet.

Jørgen og undertegnede startet noenlunde likt på våre forfatterkarrierer. Begge var hos Damm som senere ble Cappelen Damm. Jørgen Jæger er en gammel markedsmann, selger og flink i faget sitt. (Både skrivefaget og selgerfaget.) Ganske raskt skjønte han at det var mangler ved markedføringsstrategien hos forlagene. Etter mange runddanser havnet han hos Juritzen forlag.

Der fant han en som mente det samme om markedsføring metoder. Juritzens formel for salg er enkel: Du må synes for å eksistere og møte kundene og de som skal selge bøkene dine, ansikt til ansikt. Og det gjorde Jørgen. Han greide å oppnå nærmest kultstatus hos enkelte bokhandlere der han bor og det sier ikke lite, vertikalstyrt som den bransjen dessverre har blitt.

Men Jørgen, tross av oppnådd pensjonsalder, har masse energi og skrivelyst. Nå har han signert en kontrakt med Juritzen om fem nye bøker. Det tror jeg Juritzen gjorde lurt i. Jørgen og undertegnede har hatt mange samtaler om bransjen og metodene for salg og av og til har vi blitt irritert på en konservativ forleggerbransje som kanskje ikke akkurat har omfavnet fremtiden (ja, jeg tenker på e-bøker), men snarere har hindret fremdrift for å beskytte egne interesser.

Er det noe historien viser oss, så er det at produkter som publikum vil ha, ikke lar seg stoppe. Har de livets rett vil de komme på markedet. Det samme kan man si om Jørgens Jægers bøker. Lensmann Ole Vik vil heldigvis fortsette å løse saker i lang tid fremover. ( I vertfall i fem nye bøker. ) Så får leserne til Jørgen Jæger krysse fingrene å håpe at Jørgen ikke går lei av Fjellberghavn.
Ikke noe tyder på det så langt. Monster er den nyeste boken i serien og kommer i september. Her finner du Jørgens Jægers hjemmesider. Ta en tur innom og se på hans andre bøker. De er absolutt verdt et bekjentskap.

Alle bøkene til J. Jæger

18

Leave a Reply

Translate »