• Maskerte kvinner Endgame
ENDGAME
Endgame er historien om hvordan en fremstående norsk embetsmann og dypt plantet forræder blir involvert i jakten på Saddam Hussein.

Endgame er tredje bok i en serie med samme hovedperson, Tom Falck. Historien utspiller seg i Norge sommeren 2003, to måneder etter at president George Walker Bush erklærte krigshandlingene i Irak for avsluttet og nesten fem måneder før EndgamepresentasjonSaddam Hussein ble funnet i en jordkjeller utenfor Tikrit. Endgame er historien om hvordan en fremstående norsk embetsmann og dypt plantet forræder blir involvert i jakten på Saddam Hussein. I et forsøk på å finne sin barndomsvenns morder snubler Falck over en amerikanskledet operasjon kalt Cleansweep. Operasjonen har som mål å tilrane seg Husseins skjulte milliardformue. Og mens den norske forræderen kjemper sitt livs kamp mot avsløring, tar menneskene bak operasjon Cleansweep opp jakten på Tom Falck. I mellomtiden er 12, B52 bombefly på vei for å utslette en landsby med 6000 mennesker nord i Irak. Boken er en fiksjon, men baserer seg svært mye på fakta om det som skjedde sommeren 2003.

Boken er skrevet for å vise hvor brutalt det norske politiske systemet er, hvor sårbare vi er for utenlandske såkalte «venner» og hvor farlig et totalt hemmelighold rundt bruken av våre militære styrker kan være.

 

Translate »