• Trick of the trade

Her er en liste over nyttige verktøy

På denne sida skal jeg liste opp noen veldig bra og nyttige verkøy, enten du bygger websteder, skriver tekster, leter etter bilder, gode billedbehandlingsprogrammer eller bare suser omkring og prøver å få ideer og inspirasjon. Forhåpentligvis hjelper de deg like mye som de har hjulpet meg. Men først:

Affiliated program

Noen av disse anbefalingene er gratis, noen er ikke det. De som ikke er gratis, kan knyttes opp mot såkalt affilatedprogram. (Det betyr at om du kjøper en tjeneste får noen en liten «kommisjon» i retur. Vær klar over at jeg ikke er tilknyttet noen slike programmer. Alle mine anbefalinger kommer som følge av at jeg har brukt, eller bruker disse programmene og tjenestene.

Dette bygget jeg Braa.net med:

 • Wordpress
 • Theme
 • Pickmonkey
 • Logomaker
 • Dryicons
 • Pixlr
 • Micro video converter
 • Youtube (video)
 • Vimeo
 • Mailchimp
 • Market Samurai app
 • Screaming Frog
 • Goinswriter
 • Bilder/fotografier

Selv om jeg har lang fartstid på internett, var mange av disse programmene helt ukjent for meg. Det sier litt om hvor intuitive de er.

Bloggverktøy

Wordpress: Dette er et gratis bloggverktøy som jeg anbefaler på det sterkeste. Jeg lastet ned Wordpress på min egen maskin der jeg lærte og lekte meg. Da det ble alvor flyttet jeg siten over til en internettleverandør slik at jeg ble synlig for andre.
Nevnte jeg at det er gratis?

Simple Article: Wordpress er publiseringsverktøyet. Klærne du putter på wordpress for å gi det et flott utseende heter «themes». De fleste Themes er gratis, noen koster penger. Jeg brukte et «theme» som heter Simple Article og det kostet meg 43 dollar. Resultatet ser du på mine sider.
Anbefales!

Bildebehandling

Pickmonkey: Et online billedbehandlingsystem som lar deg gjøre nesten «alt» med et bilde. Du kan endre størrelser, skrive tekst, legge på flere bilder (legge på «lag»). En liten begrensning: Dersom du har tunge bilder, kan maskinen knele. (Men da snakker jeg om 5 mb og opp.)
Gratis.

Logomaker: Det samme som Pickmonkey, bare for logoer. Min egen logo er laget i dette programmet. Igjen gratis og så enkelt at til og med en gammel tekstkaill får det til.

Dryicons: Det ikonet du ikke finner her, har du ikke bruk for.

Pixlr: Et mer avansert bildebehandlingsprogram. Dette laster du ned på maskinen. Det er gratis og intuitivt. Veldig ok program dersom du skal bearbeide større bilder.

 
 Hvordan bygge din egen blogg – skritt for skritt

Tyler Moore lager tutorialvideoer og legger dem på Youtube. Om du skal bygge et nettsted anbefaler jeg denne videoen. Tyler er ekspert på Wordpress. Et absolutt must for alle som er like «ferske» som undertegnede. 

 

 

Video og verktøy

Micro video converter: Skikkelig kult program. Når du bruker video på websiden din, må du sørge for at den krympes. Mvc gjør det enkelt å hente en video, dra den inn i Mvc og du bestemmer selv hvor stor størrelse videoen skal ha. Et must for deg som vil ha et websted som laster lett.

Youtube: Behøver egentlig ingen presentasjon. Men ta en titt på denne videoen som viser hvordan du setter inn en video på websiden din.

Vimeo: Det samme som youtube, men kan ha litt bedre utvalg på noen filmer.

E post systemer

Mailchimp: Det er en kjent sak at det er en fordel å ha et trofast publikum. En måte å gjøre dette på er å samle e mailadresser på folk som kan være interessert i å høre fra deg. Mailchimp er et av flere virkelig flotte og enkle system for å administrere dette. Mailchimp er gratis helt opp til 2000 brukere. (Det koster litt om du må oppgradere over 2000 brukere. Men ikke alt for mye.) 

Web optimalisering

Market Samurai app: Vet egentlig ikke om jeg vil fortelle deg om denne;) Gratisprogram i sju dager, som deretter koster noen hundrelapper. Om du prøver det, garanter jeg at du om sju dager er noen hundrelapper fattigere. Makan til applikasjon for å finne ut hvordan du skal få bedre treff i SEO skal du lete lenge etter. Ta en titt. Det koster ingenting. (I sju dager)

Screeming frog: Er et gratisprogram som laster inn en hvilken som helst site og kan umiddebart fortelle deg om ødelagte linker og andre ting du bør fikse på et websted. Gratis og anbefales.

Tekstblogger

Goinswriter: er en av den nye generasjonen amerikanske bloggere som jeg ærlig innrømmer har gitt meg gode innspill. Mye bra, faktisk veldig mye bra, men også veldig amerikansk. Jeg skal etterhvert komme tilbake til flere anbefalinger på engelsktalende blogger som kan være verdt å følge med på.

BI: Gode poenger og tips om å skrive bedre

Hvabehager: Norsk blogg med mange gode og nyttige innspill.

Vidar Andersen: En kollega som har skrevet bøker og er veldig aktiv når det handler om tekst. Anbefales hvis du leter etter informasjon om det å skrive bøker.

Søk og skriv: Et samarbeid mellom ulike universiteter i Norge. Enn så tørt det høres ut, besøk nettstedet og bli overrasket over hvor bra de har presentert gode råd, kunnskap og tips om å skrive bedre. Anbefales!

Foto/bilde nettsteder

Gratis, høyoppløste bilder. Ikke de standard, kjønnsløse, kjedelige reklamebildene, men personlige, kunstneriske bilder du stopper opp ved. (Har rangert dem med en slags karaktersskala fra 1-10, der 10 er best.)

Unsplash: Bra på alt. Mennesker, landskap. (10)

Stocksnap: Fine bilder. Mye urbane motiver. (9)

Life of Pix: Flotte Bilder, landskap, mennesker. (9)

Gratisography: Brukbare naturbilder. (5)

Splitshire: Noen virkelig bra bilder av mennesker. (9)

Little visuals: Bra natur og landskapsbilder. (7)

Death to the stock photo: Gratis, men du må registrere deg. deretter mottar du en download en gang i måneden. Fine bilder. Prøv det gjerne, men les lisenkravene først. (6)

Superfamous images: Superspektakulære naturbilder. (8)

Pick jumbo: Flotte hverdagsbilder.(7)

Image creator: Varierte bilder. Bra oppløsning og noen virkelig gode motiv. (8)

Getrefe: Flotte «everyday life» bilder. Noen veldig bra. (7)

Snapwire snaps: Sju bilder hver uke. Flotte bilder. Varierte motiver. (8)

Jay Mantri: Sju bilder hver tirsdag. Veldig bra motiver.(9)

Raumrot: Bra bilder. Spesielt noen av dyrebildene er flotte.(8)

Mange av disse bildene vil du finne på mine sider. Og som du ser er det ingenting og skjemmes over å vise frem slike bilder.

Markedsføringsverktøy

Avslutningvis nevner jeg ikke så mye om marketingverktøy. Dels fordi andre vet mer om det enn undertegnede og dels fordi jeg ikke vil blande kortene for mye. Her er likevel et par steder for deg som leter etter innspill:

Socialtriggers: En «brutal» amerikansk markedsføringsressurs. Ta en titt. Noe interessant er det å plukke opp her. Men husk at det norske markedet er noe helt annet enn det amerikanske. Og webstedet har kanskje ikke så mye med tekst å gjøre.

Pat Flynn: En nisjebygger. Han har skapt seg et navn i USA på å finne frem til små nisjer osm han deretter har generert veldig mye trafikk (og penger) gjennom. (Og klikker du deg gjennom til ham, viser det at han gjør noe riktig.)

Carl Wilhelm Vedvik: Denne bloggens tekst om innholdsmarkedsføring er meget vellykket. En ung gutt som henter mye fra de samme som er nevnt over. Et besøk anbefales.

 
Andre nyttige ressurser

Nevner i farten også disse:  (Som jeg ikke har prøvd, men som jeg har hørt veldig mye bra om.)

Aweber: Samme som mail chimp, men med noen ekstra tekniske muligheter
Feedburner: En gratisløsning fra Google.
SumoMe: Lett å bruke for store e maillister på Wordpress. Kan samkjøres med alle de vesentligste  mailsystemene.

Bluehost: Bluehost er et amerikansk webhotell med mange kunder. Jeg prøvde dem selv og de er enkle og forholde seg til, hjelper deg med oppsett og er billige. Jeg bruker dem ikke i dag fordi jeg ønsket en norsk leverandør.

Jeg kommer til å publisere flere tips om hvordan skrive bedre, hvordan bli antatt, hvordan få gode ideer, og en masse annet. Nye bilder, e-bøker og kommentarer vil komme. Alt gratis, selvsagt.

Hold kontakten;

Bli oppdatert, fokusert og inspirert

Signup now and receive an email once I publish new content.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

E postadressen din brukes kun til mail på dette websted. Det er enkelt å melde seg av tjenesten.

 

Hvert Ord Teller

Translate »