26
mai
2015
20

De unge voksne

Bilde av tre mot horisont

Vildes blogg

Jeg har blitt så gammel at jeg stopper opp ved dødsannonsene i Adresseavisen, jeg innrømmer det. Et overblikk, mest for å se om det er noen jeg kjenner ved navn. Heldigvis er det sjelden jeg ser noen fra min egen generasjon som har falt fra. Men så er det de andre: denne gangen var det ei jente på nitten år som het Vilde. Jeg sjekket Facebook profilen og forsto at jenta døde av kreft. Etter å ha funnet en blogg adresse, besøkte jeg bloggen hennes. Der fortalte hun at hun hadde fått akutt lymfatisk leukemi.

Mellom bilder av venninner på overnatting på sykehuset, med fortellinger om bollebaking hos tanter og besøk hos søster på Tiller og en tur hjem til Frøya, ante det meg at veien etterhvert tok slutt. Den eneste gangen denne blide jenta, tydelig merket av sykdommen, skrev noe som kunne tolkes i retning av at hun var oppgitt var i det nest siste innlegget der hun ba om at folk ikke ønsket en henne god bedring lenger.

Hun kom ikke til å bli bedre.

Dagen etter dro hun hjem til Frøya og fikk feire påske der.
Oppdateringen av bloggen fortsatte helt frem til 2. April 2015. Vilde ble nitten år gammel.

Jeg ble grepet av hennes historie, som dessverre er en av manges. Hun gjorde inntrykk på meg og jeg kommer ikke til å glemme henne.
Besøk bloggen hennes her: http://vildewj.blogg.no
Der kan du også støtte hennes minnefond med penger som skal gå til andre unge voksne som er rammet av denne sykdommen

Hvert Ord Teller

20

Leave a Reply

Translate »