• Orderud gård
AFTERMATH
En avslørende thriller om Orderudsaken

Frilansjournalist Hanne Sørensen har fått i oppdrag å skrive memoarene til en avdød byråkrat. I de etterlatte papirene hans finner hun stoff om Kosovokrigen som provoserer henne. Tre uker senere står Tom Falck og hans politikompis Kurt utenfor ruinene av Aftermathfrilansjournalistens bolig. I de forkullede husrestene finner de et lik. Liket er ikke Hanne, men en kosovoalbansk tidligere geriljasoldat. Hanne er forsvunnet. Tom settes på saken: Hva gjør en tidligere UCK-soldat i et nedbrent hus på Byneset?

Researchen til min forrige bok, Fastball, avstedkom som vanlig mange interessante innspill fra ulike hold. Spesielt i forbindelse med min omtale av Orderudsaken fikk jeg mange spennende henvendelser. Jeg plukket opp trådene og begynte å nøste. Aftermath er en thriller som starter der Fastball ender, men er i større grad basert på virkelige hendelser i Norge. Jeg viderefører handlingen til vi ser slutten av det som egentlig hendte på Orderud gård pinsehelga 1999. Mitt utgangspunkt var at det måtte ha vært noe som utløste drapene. Noe svært viktig, noe som betydde så mye for noen at de var villige til å drepe for å hindre en avsløring. Jeg lette – og fant.

 

 

Boken gir et innblikk i den egentlige årsaken til at Per Paust, Anne Orderud Paust og hennes foreldre døde.

Omstendighetene rundt Orderud og det som førte frem til drapene er betent den dag i dag og flere personer har avgått ved døden i det de nærmet seg en eller annen form for sannhet om Orderuddrapene. Privatetterforsker Tore Sandberg har uttalt at han vil komme med nye beviser i saken.

Translate »